Historiikki

logo

Oulun Sotaveteraanikuoro on perustettu 18. marraskuuta 1986. Suomessa oli perustettu jo aiemmin suuri joukko sotaveteraanikuoroja. Oulussa päädyttiin hyväksymään sotaveteraaniveljien rinnalle kuorolaisiksi muitakin kuin sotaan itse osallistuneita miehiä, yleensä eri mieskuoroissa pitkään toimineita laulajia. Lähes kaikki heistä ovat kokeneet sotaa ainakin sota-ajan lapsina tai sotaveteraanin poikana. Yhteistä laulajilla on myös halu jakaa sotaveteraanisukupolven henkistä perintöä ja toimia Oulun sotaveteraaniyhdistyksen kannattajajäseninä.

Ensimmäisenä kuoronjohtajana toimi Antero Lenkkeri (1986-1990). Sittemmin kuoroa ovat johtaneet Vesa Pentti (1991-2000), Lauri Heikkinen (2001-2004) ja Rauno Rännäli. (2004-2008). Syyskuusta 2008 alkaen kuoroa on johtanut Mihkel Koldits. Kuoron puheenjohtajana on nykyisin Paavo Saari ja sihteerinä Jussi Sova.

Kuoron täyttäessä 30 vuotta vuonna 2016 on ilmestynyt kuoron historiaa laajalti esittelevä historiikkiteos.